Bíróság

Részeg társukat sorsára hagyták, akit később egy autó halálta gázolt

Nem jogerősen felmentette a segítségnyújtás elmulasztása bűntett vádja alól a Nyíregyházi Járásbíróság azt az öt férfit, akik múlt év szeptemberében az M3-as autópályán hagyták ittas társukat; a férfit később egy autó halálra gázolta.

2016.10.14 19:32MTI

Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az ítéletről szóló pénteki közleményében azt írta, a hat férfi 2015. szeptember 11-én Győrből egy kisteherautóval tartott hazafelé, Demecserbe.

A sofőrön kívül valamennyien ittas állapotban lévő férfi egyike hangoskodni kezdett a gépkocsiban, útközben többször megpróbált kiszállni, de a többiek ezt megakadályozták. A kálmánházi pihenőt elhagyva ismét megpróbált kiszállni a járműből, ezért a sofőr megállt a sztráda leállósávjában, ahol mindannyian kiszálltak. Később a sértett nem akart visszaülni a járműbe, ellenszegült társainak, akik a férfit a nyílt pályán hagyták, majd Nyíregyházára autóztak.

A sofőr a város közelében telefonon értesítette a rendőrséget, majd visszaindultak az autópályára. Közben a sztráda külső forgalmi sávjában ácsorgó férfit egy szabályosan haladó személygépkocsi fékezés nélkül halálra gázolta - ismertette a szóvivő.

A bíróság álláspontja szerint nem volt megállapítható a segítségnyújtás elmulasztásának több tényállási eleme - közölte Toma Attila.

Az ítéletet a vádlottak tudomásul vették, az ügyész fellebbezést jelentett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.