Bíróság

Tíz év fegyházra ítélték a gyerekeivel kegyetlenkedő férfit

Szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése a vád egy Pest megyei férfi ellen, aki éveken át bántalmazta, molesztálta nevelt és saját gyerekeit.

2016.09.30 15:25MTI

A törvényszék szóvivője, Gyimesi Kinga elmondta, hogy a zárt tárgyalást követő nyilvános ítélethirdetés után az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A vádlott, F. L. Cs. élettársával együtt nevelte saját három gyerekét - két lányt és egy fiút -, valamint az asszony két lányát, akkor még mind az öten kiskorúak voltak.

A férfi 2005 és 2013 között ittasan naponta verte élettársát és saját, most tizenkét és tizenhat éves lányát. Nem egyszer előfordult az is, hogy kizárta a családját a házból, máskor pedig pofozta, rugdosta, nadrágszíjjal verte a gyerekeit. Egyik lánya a bántalmazások nyomait úgy titkolta a külvilág előtt, hogy gyakran napokig nem ment iskolába. (Az élettársától született fiút a vádlott nem bántotta, viszont már kiskorában is többször vitte magával a kocsmába.)

A férfi különösen a nagyobbik lányát nem szívelte, és ha tehette, bántotta. Így volt ez már 2010-ben is, amikor egyik este visszalökte a kádba a fürdés végén éppen a kádból kiszálló gyereket, majd fojtogatni kezdte, közben azt kiabálta, hogy megöli. Jutott az ütlegelésből a nevelt lányoknak is, de ennél kegyetlenebb módszerektől sem riadt vissza a gyakran lerészegedő férfi. Többször előfordult, hogy kutyáikat felakasztotta a házuk gerendájára, amit a gyerekeknek végig kellett nézniük, sőt olykor a tetemeket is velük ásatta el a kertben.

A férfi és élettársa - olykor egy másik nővel hármasban - 2010 előtt több alkalommal a gyermekei előtt szeretkezett, 2009-ben pedig a nagyobbik lányát szexre akarta kényszeríteni, miután fogdosta és fajtalankodott vele. A kislány ellenállását kiadós veréssel próbálta megtörni, később pedig előfordult, hogy a gyereket odakötözte az emeletes ágyhoz, majd magára hagyta. Élettársa nem segíthetett, mert megtiltotta neki, hogy kiszabadítsa a lányt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.