Nem bírta elviselni a népharagot

Megölte kutyáját, majd felakasztotta magát az állatkínzó

Az állatvédők feljelentették, a rendőrök bevitték, mert borzalmas körülmények között tartotta a kutyáját. A kommentelők nekiugrottak, és a férfi nem bírta elviselni a népharagot: felakasztotta magát.

2016.09.29 20:31ma.hu

A Vas megyei kisfaluban, Egyházasrádócon mindenki Sz. Zoltánról beszél. A férfi felakasztotta magát a diófájára, de halála előtt megölte a kutyáját is. A település két részre szakadt, van, aki sajnálta a második házassága miatt tönkrement férfit, mások viszont arról beszélnek, hogy ettől még gondozhatta volna rendesen a kutyáját - adta hírül a Bors.

Az eset előzménye, hogy valaki jelezte a megyei állatvédő egyesületnek, hogy az ottani házőrző sokat szenved, nem nagyon kap enni, emiatt mindig ugat és vonyít. A szervezet tagjai múlt vasárnap el is mentek a helyszínre, ahová végül csak a rendőrség segítségével tudtak bejutni. Az állapotok valóban le­han­golóak voltak, szegény eb gya­korlatilag egy szeméthalom közepén élt, rövid, összetekeredett láncra kötve. Az állatvédők az esetről be is számoltak a Facebook-oldalukon, a kommentelők pedig nekiugrottak az eb gazdájának.

A férfit bevitték a körmendi rendőrkapitányságra, s büntetés kiszabását helyezték kilátásba.

A Vaol.hu megtalálta azt a há­zas­párt, amely még aznap este találkozott Zoltánnal, aki rendkívül el volt keseredve, és arról is beszélt, hogy az állatvédők megfenyegették. Ezt utólag az állatvédők cáfolták.

– Zoltán az udvaron, a diófára kötötte fel magát – mondta el a Borsnak a pár házzal arrébb élő Horváth Jó­zsef. Ő és a szin­tén az utcában lakó Horváth Jenő dolgos embernek is­merték meg szomszédjukat. – Saj­nos sokat ivott, az el is vette az eszét, de ha munkáról volt szó, ment és csinálta becsülettel. Tehenek mellett dolgozott – tette hozzá Jenő bácsi.

József szerint a férfi a körülmények áldozata lett, második házassága miatt ment teljesen tönkre, a rendőrségi eset pedig szintén megviselte.

A kutyáját azért kötötte meg, mert folyton kiszökött, és megfogta, hazavitte a környékbeli baromfikat.

A többség sajnálkozott a férfi halálán, de azt senki nem értette, hogy a kutyáját miért kellett megölnie, mielőtt magával is végzett.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.