Tűzszerészek

Elszállították a 65 kilós szovjet rombolóbombát

A Rákos út egyik kertes házának átépítésekor egy FAB-50-es bombát találtak.

2016.09.29 14:35MTI

Elszállították a főváros XV. kerületében, a Rákos úton talált világháborús bombát, a zárást és a forgalomkorlátozást feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje csütörtök délután az MTI-vel.

Páricsi Mariann ismertetése szerint a Rákos út egyik kertes házának átépítésekor egy FAB-50-es bombát találtak. A 65 kilogrammos szovjet romboló bomba 25 kilogramm robbanóanyagot tartalmaz, kiélesedett gyújtószerkezettel találták meg egy padlózat bontása során. A robbanótestet a helyszínről elvitték külterületen semmisítik majd meg.

A tűzszerészi munkálatok idejére a környéket 300 méteres sugarú körben lezárták és kiürítették. Ez 500 lakóházat és egy egészségügyi szakrendelőt is érintett.

A korlátozásokat kora délután feloldották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.