Vádemelés

Ellopta utasa pénzért és telefonját a taxis

Az összes bankjegyet kirántotta utasa kezéből, majd a gázra taposott és elhajtott.

2016.09.28 10:42Havariapress

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a taxissal szemben, aki idén nyáron ellopta egyik utasa összes pénzét és mobiltelefonját egy fővárosi, I. kerületi szállodánál - jelenti a HavariaPress.

A nyomozás adatai szerint a 45 éves budapesti taxis ez év július 24-én kora hajnalban a Városligetben, a Széchenyi Gyógyfürdőnél vett fel autójába két külföldi utas, akiket egy I. kerületi hotelhez szállított. Ott az utasok kiszálltak az autóból, majd egyikük ki akarta fizetni az utazást, ezért elővett egy pénzköteget és megkérdezte a sofőrt, hogy mennyivel tartozik.

Ekkor a taxis az összes bankjegyet kirántotta a férfi kezéből, majd nagy gázzal, nyitott ajtóval elhajtott. A kocsiban benne maradt a sértett mobiltelefonja is, így a lopással okozott kár értéke elérte a 200.000 forintot. A történtekről értesített rendőrök rövid időn belül azonosították, majd elfogták az elkövetőt, egy 45 éves budapesti lakost, aki ellen lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Az ügy nyomozását az I. kerületi rendőrkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.