Teréz körúti robbanás

Szemtanúit keresik a nagykörúti robbantásnak

Két rendőr is megsérült, amikor ismeretlen eredetű robbanás történt szombaton késő este a pesti Nagykörúton, a rendőrség mindazok jelentkezését várja, akik az eset előtt a közelben tartózkodtak, illetve bármilyen információval rendelkeznek a történtekkel kapcsolatban.

2016.09.25 10:07ma.hu

Ismeretlen eredetű robbanás történt szombaton késő este, fél tizenegy körül Budapesten, a VI. kerületi Teréz körút 4. számú társasház egyik használaton kívül álló üzlethelyisége előtt. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült - mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrök a robbanás körzetét lezárták, a lezárást vasárnap napközben is fenntartják. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított nyomozást szakértők bevonásával, a vizsgálatok jelenleg is folyamatban vannak. A rendőrség egyben kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki bármilyen információval rendelkezik a történtekkel kapcsolatban, jelentkezzék az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.

A ma.hu által megszólaltatott egyik szemtanú szerint, aki a közelben lakik és a robbanás idején otthon is tartózkodott, semmit sem hallott a detonációból. A rendőrség hajnali háromnegyed háromkor ébresztette, tőlük tudta meg, hogy mi is történt. Annyit kérdeztek tőle, hogy látott vagy hallott-e bármit az esettel kapcsolatban, majd elmentek.

Facebook

Egy, a közelben lakó ennyit írt : "A Spar mellett kirobbant a komplett földszint. Fogalmam sincs mi volt, de a 200 méterre lévő lakásomban majdnem elestem akkorát szólt. Kimentem megnézni, háborús állapotok. Ilyen medicinlabda méretű törmelékek baszódtak a körút szemközti oldalán lévő gyros-osba. A BAH-csomopontig hallatszott a robbanás."

Egy olvasó emailen azt írta: a rendőrségi zár az Oktogontól a Blaha Lujza térig tart, sorra érkeznek a mentőautók. Az egyik mentő egy 50 év körüli külföldi férfit látott el, aki percekig nem tudott megszólalni a sokktól, hozzá a rendőrök hívtak segítséget.

Egy másik olvasói levélben az állt: "Itt lakok a szomszéd házban, itt is éreztük az óriási robbanást. Azonnal kinéztem az ablakon és civil ruhás rendőrök már rohantak a robbanás felé. Pár perc múlva már nyüzsögtek a rendőrök, érkeztek a mentők és tűzoltók. Lementünk de a rendőrök nem voltak a helyzet magaslatán jobbra balra cikáztak ordibáltak, megafon nuku hogy tájékoztassák a népet hogy mi a tényállás. A köztük folyó beszélgetést hallottam abban volt szó valami táskáról, és láttam egy testet ami a ház oldalánál feküdt, mellette a házfal is megomlott. A túl oldalt közlekedő kettő autó vezetőoldali szélvédő mindkettőnél betört. Több kis horpadás volt mind két autón. A taxisnak a lámpájában egy 50-es szög volt belefúródva, és a nyaka is megsérült."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.