Teréz körúti robbanás

Valami nagyon nagyot robbant a Király utcánál

Hermetikusan lezártak a Körutat a Király utcáig. Hatalmas a rendőri készültség.

2016.09.24 23:05ma.hu

Twitter

A robbanás a Király utca és az Oktogon között egy lakóházban történhetett.

A katasztrófavédelem az alábbi közleményt adta ki: "Robbanás történt Budapesten, a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél álló egyik épület földszinti üzlethelyiségében. Az első helyszíni információk szerint ketten megsérültek az eset során, őket a mentők kórházba szállították. A robbanás környékét a hatóságok lezárják. Tűz nem keletkezett, a fővárosi hivatásos tűzoltók vizsgálják az érintett épületet, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja".

Szemtanúktól származó információk szerint egy lakóház alsó szintjén történt a robbanás, ablaküvegek törtek ki, több - súlyos - sérült is van, rendőrök is vannak közöttük.

Az egyik szemtanú azt kérdi, miért volt másfél órával ezelőtt kint az Oktogonon 20 rendőr 5 mentő 1 tűzoltó autó, ha a robbanás fél órával ezelőtt volt?

Másik szemtanú szerint ez már nem az, aminek latszik: "Most jott egy húsz autós rohamrendőrös, TEK-es sereg, rengeteg a készenlétis."

A hvg.hu úgy értesült, hogy a robbanás közvetlen közelében álló házat kiürítik, a lakóknak azt mondták, ma már biztosan nem tudnak hazamenni, ezért több napi ruhát vigyenek magukkal.

A környező kocsmákat és éttermeket kiürítették. A közeli szállodákból pedig nem engedik ki az embereket a körút felé.


A helyszínen a rendőrök nem adtak bővebb tájékoztatást, arra hivatkozva, hogy bűncselekmény történhetett. A rendőrök egyébként folyamatosan érkeznek a helyszínre.

Egy, a közelben lakó ennyit írt : "A Spar mellett kirobbant a komplett földszint. Fogalmam sincs mi volt, de a 200 méterre lévő lakásomban majdnem elestem akkorát szólt. Kimentem megnézni, háborús állapotok. Ilyen medicinlabda méretű törmelékek baszódtak a körút szemközti oldalán lévő gyros-osba. A BAH-csomopontig hallatszott a robbanás."

Egy olvasó emailen azt írta: a rendőrségi zár az Oktogontól a Blaha Lujza térig tart, sorra érkeznek a mentőautók. Az egyik mentő egy 50 év körüli külföldi férfit látott el, aki percekig nem tudott megszólalni a sokktól, hozzá a rendőrök hívtak segítséget.

Egy másik olvasói levélben az állt: "Itt lakok a szomszéd házban, itt is éreztük az óriási robbanást. Azonnal kinéztem az ablakon és civil ruhás rendőrök már rohantak a robbanás felé. Pár perc múlva már nyüzsögtek a rendőrök, érkeztek a mentők és tűzoltók. Lementünk de a rendőrök nem voltak a helyzet magaslatán jobbra balra cikáztak ordibáltak, megafon nuku hogy tájékoztassák a népet hogy mi a tényállás. A köztük folyó beszélgetést hallottam abban volt szó valami táskáról, és láttam egy testet ami a ház oldalánál feküdt, mellette a házfal is megomlott. A túl oldalt közlekedő kettő autó vezetőoldali szélvédő mindkettőnél betört. Több kis horpadás volt mind két autón. A taxisnak a lámpájában egy 50-es szög volt belefúródva, és a nyaka is megsérült."

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rendőri kordon 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Bűnügyi nyomozó telefonál 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rendőri kordon 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Rendőrautó 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Rendőrök állnak 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Helyszínelők által körberajzolt szög a földön 2016. szeptember 25-én a fővárosi Király utca és a Teréz körút kereszteződéséhez közel, ahol ismeretlen eredetű robbanás történt 24-én késő este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.