Bűnügy

Nyíregyházi lövöldözés - Riasztóberendezést telepítenek az orosi családi házba

Riasztóberendezést telepítenek és bekötik a távfelügyeleti rendszerbe azt az orosi családi házat, amelybe a múlt héten történt gyilkosságot követően betörtek.

2016.09.09 11:17MTI

Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat sajtószóvivője az MTI-hez pénteken eljutatott közleményében azt írta, Kovács Ferenc polgármestertől a család kért segítséget az ház és az abban lévő értékek megvédésében, ezért az elmúlt napokban a polgárőrség fokozott figyelmet fordított az ingatlanra és környékére.

A polgármester felkérésére a Nyíregyházi Rotary Club közreműködésével egy helyi biztonsági cég vállalta, hogy riasztót telepít a családi házba és azt beköti távfelügyeleti rendszerébe, ezzel védve az ingatlant az illetéktelen behatolóktól. A berendezéseket és a 0-24 órás távfelügyeletet a biztonsági cég ingyenesen bocsátotta a család rendelkezésére - közölte Rendes Sándor.

A sajtószóvivő hangsúlyozta, az érintett családdal folyamatosan kapcsolatban van az önkormányzat és a jövőben is minden segítséget megad a számukra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az MTI megkeresésére szerdán azt közölte, a betörés a múlt hétvégén történt, a főkapitányság és a nyíregyházi kapitányság nyomozócsoportot hozott létre a még ismeretlen elkövető mielőbbi elfogására.

A halálos fegyveres támadás augusztus 31-én történt, az elkövetéssel gyanúsított, a gyilkosság helyszínéről elmenekült D. S. 54 éves román állampolgárt európai elfogatóparancs alapján másnap Kolozsváron vették őrizetbe. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét a kolozsvári táblabíróság első fokon elfogadta, de az ítélet ellen az érintett fellebbezést nyújtott be. A kiadatásról a román Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.