Bűnügy

Betörtek a nyíregyházi mészárlás helyszínére

Betörtek abba a nyíregyházi családi házba, ahol a múlt héten egy román állampolgár rálőtt egy házaspárra, amelynek tagjai közül a nő a helyszínen meghalt, a férfi pedig életveszélyes sérüléssel került kórházba.

2016.09.07 11:27MTI
Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában (MTI/Balázs Attila)

Fehérvári Marietta rendőr százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense írásban közölt tájékoztatása szerint a betörés a múlt hétvégén történt.

A sajtóreferens hozzáfűzte, hogy a főkapitányság és a nyíregyházi kapitányság nyomozócsoportot hozott létre a még ismeretlen elkövető mielőbbi elfogására.

A bűncselekmény részleteire a sajtóreferens nem tért ki.

A halálos fegyveres támadás augusztus 31-én történt, az elkövetéssel gyanúsított, a gyilkosság helyszínéről elmenekült Stamatiu Dan 54 éves román állampolgárt európai elfogatóparancs alapján másnap Kolozsváron vették őrizetbe. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét a kolozsvári táblabíróság első fokon elfogadta, de az ítélet ellen az érintett fellebbezést nyújtott be. A kiadatásról így a román Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.