Rablás

A Budaörsi úti benzinkútrablás gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség

Az egyik elkövető átugrott a pulton, kivette a kasszából a pénzt, majd mindketten elmenekültek a helyszínről.

2016.08.25 17:46MTI

Indítványt tett az ügyészség annak a két férfinak az előzetes letartóztatására, aki a gyanú szerint a múlt héten fegyveresen rabolt ki egy budapesti benzinkutat - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A nyomozás eddigi adatai szerint a 34 éves és a 18 éves férfi augusztus 16-án hajnalban megjelent a XI. kerületi, Budaörsi úti benzinkútnál, ahol egyikük egy fegyver utánzatával, társa pedig egy késsel megfenyegette az alkalmazottakat. Az egyik elkövető átugrott a pulton, kivette a kasszából a pénzt, majd mindketten elmenekültek a helyszínről. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Ibolya Tibor közleményében megjegyezte: a két gyanúsított előzetes letartóztatását a Budapesti XI. és XXII. kerületi ügyészség fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indítványozta.

Az ügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény megalapozott gyanúja mellett mindkét férfi esetében fennáll a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, ezért a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.