Rendőrség

Megvannak a buszon késsel emberkedő sihederek

Testvérpár erősködött a rendőrség által közreadott videón. Az idősebbik, mint kiderült, más ügy miatt épp előzetesben ül, öccse önként adta fel magát.

2016.08.20 16:28ma.hu

A rendőrök azonosították azt a két férfit, akik Budafokon késsel fenyegettek meg egy buszsofőrt - közölte honlapján a rendőrség. A múlt héten a BRFK videós felhívást adott ki az ügyükben (azóta eltávolították).

Két testvért, a 22 éves B. G-t és a 20 éves B. Zs-t felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

A gyanú szerint a két férfi április 12-én, nem sokkal dél után a XXII. kerületi Ispiláng utcától a Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 214-es autóbuszon utazott, amikor B. G. a Növény utca és a Minta utca közötti útszakaszon odalépett a vezetőfülke mellé és a megállón kívüli azonnali megállásra szólította fel a buszsofőrt. A sofőr ennek nem tett eleget, ezért a férfi fenyegetni, szidalmazni kezdte, majd egy kést vett elő, amellyel szúró mozdulatot tett a sofőr felé.

B. Zs., látva testvére magatartását, szintén a fülke mellé lépett és ököllel többször beleütött a térelválasztó plexibe. Ez után a sofőr kinyitotta az ajtót, és a testvérek a buszról leszálltak.

Az ekövetőket a rendőrök azonosították, és B. Zs-t – aki más bűncselekmény gyanúja miatt előzetes letartóztatásban van - csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki. Testvére, B. G. pénteken a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát.

A nyomozók B. G-t szintén gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.