Rendőrség

Több millió forintot csalt ki egy idős nőtől az "álfia"

Egy férfi telefonon felhívott egy idős nőt, és - magát fiának kiadva - egy általa okozott balesetre hivatkozva pénzt kért tőle.

2016.08.20 15:07ma.hu
police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat csalás bűntett miatt V. T. 41 éves zalaegerszegi és I. Zs. 39 éves budapesti lakos ellen.

Az egyik férfi 2016. augusztus 17-én hajnalban telefonon felhívott egy idős nőt, és – magát fiának kiadva – egy általa okozott balesetre hivatkozva pénzt kért tőle. A sértett XVI. kerületi házához nem sokkal később megérkezett a telefonáló által küldött „autószerelő”, akinek a 71 éves nő több millió forintot átadott, majd a férfi taxiba ült és elhagyta a helyszínt.

A II. kerületi nyomozók a Budapest XIV., Kerepesi úton megállították a V. T-t és I. Zs-t szállító taxit és a két férfit a helyszínen elfogták. Ruházatuk átvizsgálásakor a rendőrök egy borítékban hiánytalanul megtalálták a bűncselekmény elkövetéséből származó pénzt. A nyomozók házkutatást tartottak a két férfi lakcímén, ahol több zálogcédulát találtak és foglaltak le.

A rendőrök V. T-t és I. Zs-t előállították a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették őket.

Az illetékes bíróság 2016. augusztus 19-én elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.