Illegális bevándorlás

Albán embercsempészeket fogtak el Békés megyében

A határrendészek pénteken Dombegyházon fogták el a 27 éves és a 28 éves albán állampolgárt, akik egy személygépkocsival hét iraki embert szállítottak.

2016.08.20 12:43MTI

Őrizetbe vett a rendőrség két albán férfit, aki hét iraki határsértőt csempészett Magyarországra Battonya térségében - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-t.

A rendőrség honlapján azt írták, a határrendészek pénteken Dombegyházon fogták el a 27 éves és a 28 éves albán állampolgárt, akik egy személygépkocsival hét iraki embert szállítottak.

Az iraki állampolgárok az egyik albán férfi segítségével illegálisan, a zöldhatáron keresztül gyalogoltak át Románia felől Magyarországra. A másik albán férfi, aki nem sokkal korábban az autójával a battonyai határátkelőn egyedül jelentkezett belépésre, már magyar területen felvette az utasokat, és társával együtt tovább akarta vinni őket.

A három iraki nőnél és a négy férfinál nem volt olyan érvényes okmány, amellyel Magyarországon tartózkodhattak volna, az idegenrendészeti eljárás során menekültstátust kértek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az albán állampolgárokat embercsempészés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vette.

Augusztus elején a Békés megyei határrendészek két pakisztáni férfit fogtak el, akik huszonhét migránst vezettek át a zöldhatáron Romániából Magyarországra. Az embercsempészek azóta előzetes letartóztatásba kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.