Vízibaleset

Két nap alatt két életmentés a szigligeti strandon

Két nap alatt két eredményes életmentést hajtottak végre a vízimentők a szigligeti strandon.

2016.07.30 20:30Havariapress

A Veszprém megyei település strandjáról péntek este egy középkorú hölgy telefonon értesítette a mentőket arról, hogy fürdőző társa eltűnt a vízben. Mint kiderült, az asszony alkoholos állapotban ment a tóba, élettelenül lebegő testére a hívást követően néhány perccel két civil talált rá, akik kihúzták őt a Balatonból.

A szolgálatukat éppen befejező, a parton tartózkodó két strandi vízimentő azonnal elkezdte az újraélesztést, közben az ábrahámhegyi kikötőből a sürgősségi mentőhajó, valamint a tapolcai esetkocsi is elindult a helyszínre értek.

Az asszonynál 12 perc után tért vissza a spontán keringés és a légzés, a sikeres újraélesztést követően a tapolcai esetkocsi stabil állapotban szállította kórházba.

Ugyanezen a strandon egy nappal korábban a pénteki újraélesztésben aktív szerepet vállaló vízimentők egyike egy idős férfit is kihozott a vízből, aki rosszul lett és magától már nem tudott volna a partra jutni. Így ő két nap alatt két élet megmentésében működött közre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.