BKK

Fokozott rendőri ellenőrzés volt a Balatonnál és a Velencei-tónál

A sofőrök közül héttel szemben a rendőrök ittas járművezetés vétség gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, további hét emberre közigazgatási bírságot szabtak ki.

2016.07.25 16:45MTI

Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség a múlt héten Veszprém, Somogy, Fejér és Zala megye turisztikailag frekventált területein, az akció során tizennégy ittas sofőrt találtak - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

Azt írták, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) munkaprogramja alapján július 18. és 24. között végzett regionális ellenőrzés keretében a több mint 150 rendőr és 19 polgárőr a négy megyében 10 ezer 192 járművet ellenőrzött és 825 sofőrt szondáztatott meg.

A sofőrök közül héttel szemben a rendőrök ittas járművezetés vétség gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek, további hét emberre közigazgatási bírságot szabtak ki. Emellett ötvenhat közlekedőnek helyszíni bírságot kellett fizetnie, húsz ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

A rendőrség tájékoztatása szerint az akció célja a régión belüli koncentrált bűnügyi, körözési, ifjúságvédelmi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és idegenrendészeti ellenőrzés volt, amely a társszervek bevonásával kiterjedt a szórakozóhelyekre is.

A BKKB illetékességi területe Zalakarostól a Balaton és a Velencei-tó mentén egészen Velencéig terjed. A koordinációért tavaly Fejér megye rendőr-főkapitánysága felelt, az idén Veszprém megye látja el ezt a feladatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.