Illegális bevándorlás

Tizenkilenc szírt zsúfolt a csomagtérbe egy magyar embercsempész

Vádat emelt az ügyészség egy észak-magyarországi férfi ellen, aki tavaly nyáron tizenkilenc szíriai állampolgárt a gépkocsija csomagterébe zsúfolva akart Ausztriába szállítani a zöldhatár közelébő.

2016.07.19 09:45MTI

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja a férfit.

A vádirat szerint tavaly március 16-án a vádlott társai átkísértek a szerb-magyar zöldhatáron húsz szíriai állampolgárt. A férfi Öttömösön vette föl járművével őket. Egyikük a vádlott mellé ült, tizenkilencen a gépjármű csomagtérré átalakított hátsó részében foglaltak helyet. Az a hely annyira szűk volt, hogy az emberek mozdulni sem tudtak, a rendelkezésre álló levegőt 4-6 perc alatt belélegezték.

A rendőrök még a Csongrád megyei község közelében megpróbálták megállítani a járművet. Az elkövető lelassított, kiugrott a kocsiból, és futva elmenekült, de később elfogták. A kocsi hátsó részében utazók tíz-tizenöt percet tölthettek a csomagtérben, ezalatt fokozott testi, lelki gyötrelemnek voltak kitéve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.