Időjárás-jelentés

Több helyen fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben

Mindig tájékozódjon az aktuális helyzetről!

2016.07.14 10:07MTI

Fennakadásokat okoz a vihar a vonatközlekedésben az ország több részén - tájékoztatta a Mávinform csütörtök reggel az MTI-t.

Közleményük szerint Újszász és Tápiógyörgye között meghibásodott a felsővezeték, ezért a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon késnek a vonatok. A helyreállítás előreláthatólag délelőtt tíz óráig tart.

A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon reggel fél hat után fák dőltek a felsővezetékre Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd és Szentlőrinc között. A vonatokat dízelmozdonyok húzzák, jelentősek a késések.

Fák dőltek a sínekre Soltvadkert és Pirtó között is, ezért a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon pótlóbuszok viszik az utasokat, késésekre kell számítani, az utasokat szintén pótlóbuszok szállítják Soltvadkert és Kiskunhalas között.

A Budapest-Szeged vonalon, Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza között fa dőlt a sínekre, a vonatok nem közlekednek, Kiskunfélegyháza és Kistelek között autóbuszok szállítják az utasokat. A Kiskunfélegyháza-Kiskunhalas vonalon sem járnak a vonatok, mert Galambos és Jászszentlászló között fa dőlt a sínekre.

Kápolnásnyék és Gárdony között már megjavították a szerda este megrongálódott vezetéket, a Budapest-Székesfehérvár vonalon helyreállt a menetrend.

A Dunántúlon, a Pécs és Gyékényes közötti vonalon is normalizálódik a vonatközlekedés, reggel fél nyolckor eltávolították a kidőlt fákat a Vízvár és Babócsa közötti szakaszról és már lehetséges a vonatközlekedés.

Az aktuális helyzetről információk találhatók a www.mavcsoport.hu címen, a Vonatinfó alkalmazáson, valamint a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36-1-349-49-49-es telefonszámon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.