Illegális bevándorlás

Összeverekedtek migránsok a fóti gyermekotthonban

A rendőrök kiérkezésére a verekedést abbahagyták. Három migráns kórházi ellátásra szorult, nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedtek.

2016.07.01 21:37MTI

Összeverekedett mintegy húsz, magát afgánnak, illetve pakisztáninak valló migráns a fóti gyermekotthonban - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

A rendőrök kiérkezésére a verekedést abbahagyták. Három migráns kórházi ellátásra szorult, nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedtek.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: jelenleg az országban mintegy 7 ezer migráns tartózkodik, akiknek ügyei különböző szakaszban vannak. A fóti gyermekotthonban egyedülálló fiatalokat helyeznek el.

Nyílt befogadó állomásokon - mint ami pénteken Kiskunhalason is nyílt - betegek, öregek, illetve nagycsaládosok vannak. Azok, akik valamilyen bűncselekményt vagy szabálysértést követtek el zárt táborokban vagy idegenrendészeti őrizetben várják ügyeik végső elbírálását.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Hortobágyon történt robbanás kapcsán azt mondta: szörnyű, súlyos baleset történt. "A katonák esküjükhöz híven védték hazájukat, a haza hősi halottai" - fogalmazott Bakondi György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.