Terror

Kivégzőst játszottak egy fővárosi iskolában - az igazgató ugyanígy büntetett

Iszlám Állam-szerű kivégzést játszott két 13 éves gyerek egy autista fiúval, állítólag zsákot húztak a fejére. Az igazgató ugyanezzel a módszerrel büntette meg őket, ezért leváltották.

2016.05.30 16:31ma.hu

Az eset az egyik budapesti általános iskolában történt még decemberben. Két felsős, 13 év körüli gyerek megalázta egy autista társát a szünetben. Azt játszották, hogy az autista gyerek az áldozat, ők pedig a terroristák - írja az origo.hu.

A szülők feljelentést tettek a rendőrségen, de az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették. Az intézményfenntartó viszont a belső vizsgálat során elmarasztalta a pedagógust, akinek visszavonták vezetői megbízását, de tanárként az iskolában maradhatott.

Mendrey László, a Pedagógus Szakszervezetek Szövetségének elnöke a portálnak azt mondta: amit az igazgató tett, nem számít fegyelmi vétségnek, de ha olyan gyerekekről van szó, akik megalázták társukat, az iskola reakciója semmiképp nem lehet a „viszontmegalázás”.

A tanári kar egyébként kiállt a leváltott vezető mellett, akinek a helyét még nem foglalta el a megbízott új igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.