Közút

Leszállt egy kisrepülő az M1-M7-es autópályán

Leszállt egy Cessna kisrepülő hétfő délelőtt az M1-M7-es autópálya budapesti bevezető szakaszán.

2016.05.30 13:28MTI, ma.hu

Az MTI megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság az ügyben későbbre ígért tájékoztatást.

MTI Mihádák Zoltán

Az M1-M7 autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán a 10-es kilométerszelvényben szállt le a kisrepülőgép - írja a police.hu.

Eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2016. május 30-án 12 óra 45 perc körüli időben landolt egy kisrepülőgép az M1-M7 autópálya közös kivezető szakaszán, a 10-es kilométerszelvényben.

A rendelkezésre álló adatok szerint az eset során személyi sérülés nem történt, a helyszínen rendőrök irányítják a forgalmat.

Kérjük az érintett útszakaszon közlekedők fokozott figyelmét!

A Pesten Hallottam Facebook csoport egyik tagja úgy tudja, a gépbe nem tankoltak elegendő üzemanyagot ahhoz, hogy eljusson a budaörsi repülőtérre, ezért kényszerült a pilóta az autópályára letenni a járművet.

Ezért szállt le a szokatlan helyen

Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér vezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta és utasa oktatórepülést hajtott végre, amelyre a budaörsi repülőtérről indultak.

Az oktató a felszállás után úgy érezte, gyengül a hajtómű, ezért úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre az autópályán. A művelet alatt nem sérült meg senki, az autópályán haladó autók és a repülőgép sem - közölte.

Tájékoztatása szerint a pilótáknak azt tanítják: ha a gép még repül, de már nem irányítható, azaz nincs vonóerő, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani egy arra alkalmas területen - mondta. Ebben az esetben az autópálya volt a létező legjobb megoldás - fűzte hozzá.

A rendőrség később az MTI-nek eljuttatott közleményében tudatta: amikor a BRFK járőrei észlelték, hogy a repülőgép alacsonyan száll és folyamatosan ereszkedik, gépjárművükkel mögé álltak és megkülönböztetett jelzéssel megkezdték a forgalom terelését, lassítását. A rendőri intézkedésnek is köszönhetően senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett - emelte ki a BRFK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.