Baleset

Összedőlt egy tiszalöki hodály, amelyben háromszáz juhot tartottak

Az eddig még nem tisztázott okból összeomlott hodályban emberek nem sérültek meg.

2016.05.28 13:17MTI

Mintegy száz állat pusztult el egy összedőlt juhhodályban Tiszalökön szombaton - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetője a mentési munkálatok után az MTI-vel.

Tóth János őrnagy elmondta, hogy a gazdasági épületben a korábban közölt 300 állattal szemben mintegy 400 volt, amikor rájuk omlott a 500 négyzetméteres alapterületű, fa oldalú, cseréptetejű hodály.

A juhok közül száz a romok alatt pusztult el, a többit kimentették, de közülük ötöt kényszervágásra kellett vinni sérüléseik miatt.

A mentésben a tiszavasvári és a hajdúnánási tűzoltóság egy-egy, míg a nyíregyházi szervezet két egysége vett részt. A romok alatti kutatást munkagépek is segítették, a munkálatokat a szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálatának vezető szakemberei irányították.

Az őrnagy hozzátette: a tulajdonos közlése szerint a kár 2,5 millió forintra tehető.

A juhodály összedőlésének okát még vizsgálják. A balesetben emberek nem sérültek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.