Elfogták

Bronzkori baltát árult a fémdetektoros hobbirégész - Videó!

Fémdetektoros hobbirégészt fogtak el a rendőrök Nógrád megyében, az illető azt követően bukott le, hogy interneten próbált pénzzé tenni egy értékes bronzkori leletet.

2016.05.27 11:22Havariapress

A szécsényi nyomozók a napokban fogtak el egy Nagylócon élő fiatal férfit, akiről olyan információkhoz jutottak, melyek szerint az illető engedély nélkül kutatja a környék régészeti lelőhelyeit.

A férfi elfogására azután került sor, hogy lakhelye közelében feltárt egy, a kulturális örökség részét képező bronzkori baltát, majd azt eladásra hirdette meg az egyik internetes kereskedelmi oldalon.

A 25 éves helyi lakosnál tartott házkutatáson a nyomozók egy berozsdásodott hadipuska csövet, puskalőszert, különböző pénzérméket és egy fémdetektort is lefoglaltak.

A tettét beismerő férfi ellen lopás, valamint lőszerrel való visszaélés gyanújával indult eljárás, szakértők bevonásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.