Veszély

Sósav gőzölgött egy vagonból a százhalombattai állomáson

Tűzoltókat és katasztrófavédőket riasztottak délelőtt Százhalombattára, ahol sósav gőzölgött egy tehervagonból a Dunai finomító vasútállomáson.

2016.05.25 10:36Havariapress

A Pest megyei városból szerdán délelőtt riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédőket a Dunai finomító vasútállomásra, ahol vegyi anyag került a levegőbe az egyik vasúti szerelvényből.

A helyszíni felderítést végző szakemberek megállapításai szerint sósav gőze kezdett párologni az egyik vasúti kocsiból.

A műszaki mentést az érdi hivatásos tűzoltók végzik, de a helyszínre tart a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor, valamint a százhalombattai olajfinomító létesítményi tűzoltói is.

A tűzoltók védőruhában ellenőrzik a vasúti szerelvényt, erre az időre áramtalanították a felsővezetékeket az állomás területén, valamint több vágányt is lezártak a beavatkozás idejére.

A vasúti társaság tájékoztatása szerint két vágányon, csökkentett sebességgel haladhatnak át a személy- és tehervonatok a vasútállomáson; lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.