Kalandpálya-baleset

Az üzemeltető szerint biztonságosak a csillebérci kalandpark pályái

A baleset okait vizsgálják.

2016.05.23 20:26MTI

A csillebérci kalandparkot üzemeltető cég ügyvezetője szerint biztonságosak a park pályái, mindazonáltal a vasárnapi baleset miatt belső vizsgálatot indítottak az ügyben.

Tóth Barna, a kalandparkot üzemeltető Challenge Forever Kft. ügyvezető igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a kalandpark pályaelemei és biztonsági felszerelései megfelelnek az európai szabványoknak, folyamatosan karban tartják őket, hasonló baleset eddig nem fordult elő.

Vasárnap délután 14 gyerek mászott fel egy 3,5 méter magas mászóhálóra, amely eddig tisztázatlan okok miatt leszakadt. A mentőszolgálat munkatársai 13 gyereket vittek kórházba, többségüket zúzódásokkal.

A kalandparkban tartott tájékoztatón Tóth Barna elmondta: a baleset előtt vasárnap délután egy születésnapot ünneplő csoport, tizennégy gyermek fotózáshoz mászott fel az úgynevezett attrakciós hálóra, amely elszakadt. Hozzáfűzte: a hálót tartó drótkötél jelenleg is a helyén van. Úgy fogalmazott: "a pályák maximális biztonságban vannak". Belső vizsgálatot indítottak az ügyben, amelynek eredménye leghamarabb egy-két hét múlva születhet meg.

Tóth Barna közölte: a cég dolgozói együttérzésüket fejezik ki a megsérült gyermekek családjainak.

kalandpalya.hu

Az ügyvezető az MTI-nek elmondta: az attrakciós háló a földön kezdődik, döntött és 3,5 méteres magasságban ér véget. A gyerekeken volt sisak, de karabinerrel nem voltak rögzítve, mivel a háló "nem pályaelem, hanem attrakció". A balesetnél két animátor volt ott a gyerekekkel - tette hozzá.

Tóth Barna közölte: a hálón a múlt héten tizenegy felnőtt volt. Kitért arra is, hogy az eszközöket minden reggel ellenőrzik a cég munkatársai, a hálót ezenkívül múlt szerdán vetette alá egy külső cég terheléses vizsgálatnak, és "nem volt probléma".

A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást az ügyben.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tizenhárom tíz év körüli gyermek sérült meg a csillebérci kalandparkban, többségük csak zúzódásokat szerzett, egy kisfiúnál azonban gerincsérülésre gyanakodtak a mentősök, őt a Péterfy Sándor utcai Kórház baleseti osztályára vitték.

A kalandpályát üzemeltető Challenge Forever Kft. itthon és Kelet-Európa más országaiban erdei akrobatikus élményparkok építésével és üzemeltetésével foglalkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.