Illegális bevándorlás

Kézilabdás lányokra törték rá az ablakot migránsok Körmenden

A szülők félnek, az edzések szünetelnek.

2016.05.05 12:33ma.hu
A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén lévő ideiglenes befogadótáborban elszállásolt migránsok egy csoportja sétálni indul a városban. MTI Fotó: Varga György

Botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak - írja a Hirado.hu.

Botrány tört ki Körmenden, ahol az atv.hu információi szerint kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A portál szerint az eset a múlt héten újranyitott befogadó állomás melletti sportcsarnokban történt.

A befogadó állomás sátrai a helyi szupermarkettel szemben, a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók. Itt működik a sportcsarnok is, amelyet ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a menekülttábort.

A befogadó állomás egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. A beszámoló szerint itt gyűltek össze szerdán a bevándorlók, és a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el nézni.

A rendészeti iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, erre az egyik férfi berúgta az ablakot.

Félnek a szülők

Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke az atv.hu-nak elmondta, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték.

Mint mondja, a szülők teljesen fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem valósult meg az őrzés-védés.

Szünetelnek az edzések

Miután sok szülő jelezte, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy egy ideig szünetelnek az edzések.

Az üggyel kapcsolatban a körmendi polgármester sajtósa az Origónak annyit mondott: Bebes István tájékoztatást kért a Vas megyei rendőrkapitányságtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.