Több tonnás sírkövet lopott

Három és fél év után fogták el a régiségtolvajt

Három és fél év után azonosították és fogták el a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint 2012 őszén ellopott egy több tonnás súlyú római kori sírkövet Komárom közelében.

2016.05.04 12:03Havariapress

A dunántúli város határában 2012. október 12-én szántás közben talált egy gazdálkodó egy faragott kőtáblát, melyről a helyszínre hívott muzeológusok megállapították, hogy egy római kori sírtábla.

A múzeum munkatársai október 31-én akarták elszállítani a helyszínről a leletet, annak azonban addigra nyoma veszett. Az ügyben indított nyomozás több mint három évig nem vezetett eredményre, de a közelmúltban a rendőrök olyan információkhoz jutottak, melyek egy bábolnai lakos férfihoz vezettek el.

Az illető a kihallgatásán beismerte, hogy szabad idejében fémdetektorral kutat régészeti leletek után, és a keresett kőtáblát is ő vitte el három és fél évvel ezelőtt.

A férfi azt is állította, hogy nem a lelőhelyéről vitte el a követ, hanem egy elhagyatott területről, illetve tagadta azt is, hogy el akarta volna adni a leletet, a nyomozók azonban bizonyítékot találtak ennek ellenkezőjére. Egy, a férfihoz köthető bábolnai ingatlanon megtalálták a sírkövet is, amit ezt követően átszállítottak a területileg illetékes múzeumba.

A szabadlábon védekező férfi nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt számíthat felelősségre vonásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.