Lefoglalt adattároló

Gyerekpornó terjesztésével gyanúsítanak egy debreceni férfit

A gyanúsítottnál számos adathordozót és más technikai eszközt foglaltak le.

2016.05.04 09:58Havariapress

A hajdúsági megyeszékhely rendőrei a hétvégén fogtak el egy 35 éves helyi lakost, aki a gyanú szerint gyermekekről készült pornográf tartalmú felvételeket töltött le és tárolt a számítógépén.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján indult nyomozás, melynek során a rendőrök megállapították, hogy a férfi 2015 októberétől napi rendszerességgel töltött le olyan képeket az internetről, és tárolta azokat a számítógépén, amelyeken gyermekeket szeméremsértő módon ábrázoltak.

A gyanú szerint a helyi lakos lehetővé tette azt is, hogy a számítógépéhez más is hozzáférjen. A nála tartott házkutatás során a nyomozók egy asztali számítógépet és egy laptopot, valamint több memóriakártyát és CD-lemezt foglaltak le.

Kihallgatásán a férfi beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, így a vele szemben indult büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.