Bűntett

Franciaországban fogták el a százmilliós csalót

A héten adták át a francia rendőrök magyar kollégáiknak azt a férfit, aki a gyanú szerint több mint 180 millió forintot csalt el társaival együtt egy biztosítótársaságtól, majd a felelősségre vonás elől külföldre szökött. Tíz bűntárs ellen a rendőrség már tavaly lezárta a nyomozást, a feltételezett bandavezér három hete került rendőrkézre Franciaországban

2016.04.30 09:56Havariapress

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi munkatársai még évekkel ezelőtt indítottak nyomozást egy 39 éves ráckeresztúri férfival szemben, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Kiderült ugyanis, hogy a férfi 2009-ben egy cég ügyvezetőjeként szerződést kötött egy biztosítótársasággal biztosításközvetítő tevékenység folytatására, ám a biztosítási szerződéseket oly módon kötötték meg ismerőseikkel, hogy - azok jóhiszeműségét kihasználva - a szerződéskötéskor kitöltetlen formanyomtatványt írattak velük alá. A szerződések féléves díját a magánszemélyek helyett a cég fizette ki a biztosítótársaság felé - ezzel megszerezve az ügynöki jutalékot -, ezután több díjfizetés nem történt. A nyomozók megállapították, hogy a férfi és társai abból a célból közvetítették az ajánlatokat, hogy a biztosítótársaságot megtévesztve megszerezzék a jelentős összegű jutalékot. A cég összesen 156 személlyel kötött életbiztosítást, így több mint 180 millió forint kárt okozott a biztosítónak. Az ügynek összesen tizenegy gyanúsítottja volt, akik közül tíz fővel szemben a BRFK 2015 nyarán lezárta a nyomozást, vádemelési javaslattal, az ügyvezető azonban az egyik kihallgatása alkalmával nem jelent meg a rendőrségen, mert mint kiderült, külföldre szökött a felelősségre vonás elől. Az illetőt végül ez év április 10-én fogták el a francia rendőrök, az ellene kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján, majd Magyarországra szállították, és e héten péntekre virradó éjszaka a ferihegyi repülőtéren átadták budapesti kollégáiknak. A ráckeresztúri lakost a helyszínen őrizetbe vették, majd gyanúsítotti kihallgatását követően kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.