Kábítószer

Egy tonnányi drogot kapcsoltak le Ferihegyen

A szállítólevélen zöld tea megnevezéssel érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre egy 18 dobozból álló küldemény. Ellenőrzése során kiderült, nejloncsomagokban zöld növényi törmeléket tartalmaz, amely a droggyorsteszt szerint kábítószer.

2016.04.27 08:18Havariapress

Csaknem egy tonnányi, hazánkban még kevéssé ismert fajtájú kábítószert foglalt le a Nemzeti Nyomozó Iroda az elmúlt egy napokban a Liszt Ferenc repülőtéren, az ügyben három nyomozás is indult.

A Liszt Ferenc repülőtérre néhány nappal ezelőtt érkezett egy 18 dobozból álló küldemény, melynek szállítólevelén a zöld tea megnevezés szerepelt.

A hatóságok úgy döntöttek, hogy ellenőrzik a szállítmányt, ennek során kiderült, hogy a dobozok nejlon pakettekbe csomagolt zöld növényi törmeléket tartalmaznak, az azokban lévő anyag pedig a droggyorsteszt szerint kábítószernek minősül.

police.hu

A további nyomozás során kiderült, hogy a magyarországi címzettnek már korábban is érkezett hasonló légi szállítmány azonos feladótól - egy kenyai cégtől -, illetve az is, hogy az üggyel összefüggésben az osztrák rendőrök nemrég elfogtak három szomáliai férfit drogkereskedelem gyanújával, akik közül az egyik Budapesten lakott.

Mindezek alapján a rendőrök igazoltatták, majd elfogták azt a 39 éves nigériai állampolgárt, aki a címzett cég ügyvezetőjeként a vámot kifizetve el akarta szállíttatni az anyagot, majd azt a szomáliai származású, brit állampolgárságú nőt is, aki a nyomozás adatai szerint a pénzt adta a vám kifizetésére.

Ferihegyre egyébként a páros elfogása után is érkeztek hasonló küldemények, így az ügy kapcsán lefoglalt droggyanús anyagok együttes súlya megközelíti az egy tonnát.

A két elfogott külföldit a bíróság a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezte kábítószer-kereskedelem gyanújával, emellett a Nemzeti Nyomozó Iroda további nyomozásokat is indított a drogkereskedők felderítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.