Traffipax

3700 gyorshajtónak nem jött be a Speedmarathon

A rendőrök ennyi sietős sofőrt bírságoltak meg a sebességellenőrzési akció keretében.

2016.04.22 13:13MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottságának (OBB) főtitkára, Kiss Csaba elmondta: a csütörtök reggel 6 órakor kezdődött, az Európai Közlekedési Szervezet Hálózata (TISPOL) által kezdeményezett 24 órás akció keretében 857 helyszínen mértek sebességet.

A főtitkár örvendetesnek nevezte, hogy a tavalyi hasonló akcióhoz képest, amikor 5 ezer gyorshajtót bírságoltak meg, most 25 százalékkal kevesebb volt a sebességkorlátozást túllépők száma.

A sebességellenőrzési pontok többségét a lakosság javaslatai alapján jelölték ki és az akciót megelőzően ezt nyilvánosságra is hozták; az akcióban 613 rendőr vett részt.

Kiss Csaba hangsúlyozta: az intézkedés jó hatást gyakorolt a közlekedésbiztonságra, hiszen sem csütörtökön, sem péntek délig nem történt halálos baleset Magyarországon.

Hozzátette: tavaly is ugyan ilyen hatást gyakorolt a közlekedésre az akció, vagyis akkor sem volt halálos közlekedési baleset, sőt az azt követő két napban sem halt meg senki a magyar utakon. Kiss Csaba kifejezte reményét, hogy ez a most következő hétvégén sem lesz másként.

A múlt évi összeurópai akció során a legtöbb gyorshajtót (11 ezret) Németországban mérték be. A második Olaszország volt 5,5 ezer gyorshajtóval, a harmadik pedig Magyarország 5 ezerrel. Az idei nemzetközi adatok csak később állnak rendelkezésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.