Vasúti baleset

Darus kocsival ütközött egy vonat Budapesten

A baleset következtében a mozdony üzemképtelenné vált, ez a vonat mintegy másfél órát késik.

2016.04.22 11:55MTI

Emelőkosaras járművel ütközött egy vonat a Cinkotai úti vasúti átjárónál Budapesten, az erre közlekedő vonatok átlagosan 30 percet késnek péntek délelőtt - közölte a Mávinform és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A vasúttársaság közlése szerint Rákos és Pécel között az egyik fény- és félsorompóval ellátott nyíltvonali vasúti átjáróban a Budapest-Keleti pályaudvarról Miskolcon át Szerencs, Nyíregyházára közlekedő Jázmin InterCity vonat egy darus kocsival ütközött össze. A baleset következtében a mozdony üzemképtelenné vált, ez a vonat mintegy másfél órát késik. A baleset miatt a szerelvények csak az egyik vágányon közlekednek, emiatt hozzávetőlegesen 30 percet késnek a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatoknál.

A vonaton nem sérült meg senki. Az eddigi jelentések szerint a sorompókészülék üzemszerűen működött és piros jelzést adott a közúton közlekedőknek - írták.

Az OKF közlése szerint a Cinkotai úti vasúti átjárónál akadozik a közúti forgalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.