Közlekedési változás

Péntektől júniusig pótlóbusz jár a dél-balatoni vasútvonal egyes szakaszain

A vasútvonalak vágányzári menetrendje a MÁV-csoport honlapján érhető el.

2016.04.21 10:54MTI

Felújítás miatt péntektől június 11-éig pótlóbuszok viszik az utasokat a dél-balatoni vasútvonal egyes szakaszain - közölte a Mávinform csütörtökön.

A közlemény szerint a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítésének folytatásaként péntektől április 28-áig Szabadbattyán és Balatonszemes között, április 29-étől június 10-éig pedig a Siófok-Balatonszemes vonalszakaszon lesz felújítás. Ezeken a szakaszokon pótlóbuszra kell átszállni. A dél-balatoni és a hozzá csatlakozó vonalakon módosított menetrend lesz érvényben.

A Szabadbattyán és Balatonszemes közötti szakaszon péntek hajnaltól 28-án éjszakáig minden vonat utasait autóbuszok viszik a Szabadbattyán-Lepsény-Siófok-Szántód-Kőröshegy-Balatonszemes útvonalon. Emellett Siófok és Ádánd között is busz helyettesíti a vonatot.

Szintén péntektől egy hétig a Szabadbattyán-Aszófő vonalszakaszon sem közlekedhetnek a vonatok, ezért az észak-balatoni vonalon is módosított menetrend lép életbe. Szabadbattyán és Aszófő között vonatpótló jár.

A vasútvonalak vágányzári menetrendje a MÁV-csoport honlapján érhető el (www.mavcsoport.hu), a változások az Elvira menetrendi keresőben is megtalálhatók, és a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálata is az utasok rendelkezésére áll a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. Az állomásokon hirdetmények is jelzik a módosításokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.