Tragédia

Bíróság elé állhat a halálos balesetet okozó nyugdíjas

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal az idős férfival szemben, aki tavaly ősszel halálos balesetet okozott a 85-ös főúton.

2016.04.07 07:20Havariapress

Az eljárás adatai szerint egy 74 éves győri lakos 2015. november 30-án a délelőtti órákban haladt egy Volkswagen személyautóval a 85-ös főúton Fertőszentmiklós felől Pereszteg irányába. Eközben ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és a 63-as kilométerszelvényben frontálisan ütközött egy szemből érkező Ford Ranger terepjáróval. A balesetben a Volkswagen 75 éves női utasa a helyszínen életét vesztette, a balesetet okozó sofőr súlyos, a Ford vezetője pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Az igazságügyi műszaki szakértői vélemény alapján az ütközés elkerülhető lett volna, ha a Volkswagen a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban egyenesen közlekedik, mivel erre műszaki szempontból minden lehetősége adott volt. A 74 éves gyanúsított kihallgatásakor elismerte felelősségét az ügyben. A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Járási Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.