Drog

Negyed kiló benyelt kokaint csempésztek Budapestre

Az áru Sao Paulóból indult, megjárta Dubajt, és végül a magyar fővárosban kötött ki.

2016.04.03 10:10MTI

Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya egy 27 éves venezuelai és egy 32 éves nigériai állampolgár ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nigériai állampolgár szervezte meg a továbbértékesítésre szánt kokain Budapestre történő behozatalát. Ezt követően társa legalább 11 darab egyenként 10 grammos befóliázott kokain kapszulát nyelt le, majd március 26-án Sao Pauloból Dubaiba, onnan március 27-én Budapestre utazott menetrend szerinti repülőgépjáratokkal.

A rendőrök a két elkövetőt március 29-én a Budapest XIII., Szent István körúton elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozók a nigériai férfi ruházatának átvizsgálásakor 8 darab, összesen 84 gramm kokain kapszulát találtak és foglaltak le, majd a Budapest XIII., Pannónia utcai lakásán tartott házkutatáskor megtalálták a venezuelai férfi bőröndjét. A táskában további nylontasakokban összesen 47 gramm világosbarna színű kristályos kábítószergyanús anyagot, fehér ragacsos kábítószergyanús anyagot és áttetsző zselé-szerű kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A venezuelai férfi előállítását követően kórházba szállították, ahol testéből további 3 darab kokain kapszula került elő. A lefoglalt kokain értéke körülbelül 8 millió forint.

A gyanúsítottakkal szemben - őrizetbe vételük mellett - a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.