Uzsora

Kényszermunkára fogták adósaikat

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két embert, akik a gyanú szerint éveken át árusítottak élelmiszert a falubelijeiknek uzsorakamatra egy Ózd környéki településen, aki pedig már nem tudott fizetni, azt kényszermunkára fogták.

2016.03.16 17:31Havariapress

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csernelyről a közelmúltban kaptak olyan információt az ózdi rendőrök, hogy egy férfi és egy nő évek óta árusított különféle élelmiszereket és élvezeti cikkeket falubeli ismerőseiknek uzsorakamattal terhelt utólagos fizetés fejében. A nyomozás kiderítette, hogy a páros készpénzt is szívesen hitelezett a rászorulóknak, vagy éppen szállást adtak nekik, ugyancsak irreálisan magas kamatteher kikötése mellett. Azon ,,ügyfeleket" pedig, akik idővel már nem tudták törleszteni az indokolatlanul magas kamatokat, azokat súlyos fenyegetésekkel ,,ösztönözték" a fizetésre, vagy különféle munkák elvégzésére kényszerítették - volt például olyan sértett, akinek a tartozást illegális fakitermeléssel kellett ellentételeznie. A nyomozás eddigi adatai arra utalnak, hogy a 30 éves férfi és 28 éves társnője 2013 óta folyamatosan űzte ezt a bűncselekménysorozatot, ez alapján az illetékes bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.