Gyilkosság

Megvan a vadásztőr, ami tizennégyszer csapott le Vivienre

K. Bálintot elfogása után többször kihallgatták, de egyszer sem adott ugyanolyan vallomást a részletekről. A késelést végül csak hosszas kihallgatás és poligráfos vizsgálat után, édesapja győzködésére vallotta be a rendőröknek.

2016.03.12 20:33ma.hu

Viviennel a múlt szombaton végzett feltehetően gyerekkori barátja, a húsz éves K. Bálint. A hatóságok elmondása szerint a férfi tizennégy késszúrással oltotta ki a lány életét saját kocsijában.

M. Vivien március 5-én tűnt el a Népliget egyik szórakozóhelyéről hazafelé tartva. Az édesanyja a rendőrséghez fordult, plakátok lepték el a budapesti aluljárókat, azonban a lány nem került elő. Csütörtökön talált rá a rendőrség a meggyilkolt lány holttestére, és így bizonyosodott be, hogy Vivien nem csupán eltűnt, hanem hideg vérrel végeztek vele még szombat hajnalban.

A nyomozók csütörtök este hallgatták ki a lány gyerekkori barátját, K. Bálintot, aki tagadta, hogy bármit tudna az ügyről, azonban az órákig tartó kihallgatás és a hazugságvizsgálat hatására bevallotta tettét. Március 10-én, öt nappal a lány eltűnése után vezette el a fiú a rendőröket a dabasi erdőbe, ahol elrejtette a holttestet.

K. Bálintot pénteken helyezték előzetes letartóztatásba, ahol dacos módon még be is mutatott középső ujjával a sajtó kameráinak. Később viszont a Pest Megyei Bíróságon beismerő vallomást tett a Blikk szerint édesapja rábeszélésére.

Többszörös kihallgatásnak vetették alá a tettest, azonban a gyilkosság története sehogy sem akart összeállni. A nyomozóhatóságoknak minden egyes alkalommal máshogy mesélte el a tett elkövetését, a sztorikban csak az volt közös, hogy végzett Viviennel.

A sebek alapján bizonyossá vált, hogy K. Bálint vadásztőrrel ejtett sebeket az áldozaton, ám magát a gyilkos fegyvert eddig nem sikerült megtalálnia a hatóságoknak. Vallomásában azt állította ugyanis, hogy a közeli csatornába dobta a pengét, de amikor pénteken a rendőrök átvizsgálták az említett helyszínt, nem bukkantak a kés nyomára.
A környéken mindenki tudta Bálintról, hogy agresszív és lobbanékony természetű.

Az előzetes letartóztatás után a Blikk információi szerint Bálint visszakerült Dabasra, ahol úgy tűnt, valami oknál fogva mégis együttműködött a hatóságokkal, és a gyilkos fegyver nyomára vezette a rendőröket. A vadásztőr így bizonyítékként lefoglalásra került.

K. Bálint vallomása szerint azért tartott magánál tőrt, mert vonzódott a késekhez, vadász szeretett volna lenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.