Mi lehet a háttérben?

Bosszút állt egy hacker Vivien haláláért

Feltörték M. Vivien feltételezett gyilkosának Facebook-oldalát, és képeket osztottak meg az elkövetőről.

2016.03.12 12:36ma.hu

Egy magát HackerGirlnek nevező illető feltörte az M. Vivien meggyilkolásával gyanúsított fiú Facebook-oldalát, és nyilvánossá tette az elkövető több képét is. A fiú ismerősei először azt tapasztalták, hogy a hacker megváltoztatta K. Bálint eredeti profilképét, majd ezt az üzenetet posztolta:

"Hacked by Hungarian Hacker For Revenge K. Bálint killed a hungarian girl so i hacked his account" vagyis "Feltörtem az oldalt, mert K. Bálint megölt egy magyar lányt."

A hacker felajánlotta, hogy átadja a Facebook profilt a meggyilkolt lány édesanyjának. Sőt, kiírta a telefonszámát is, ezzel az üzenettel: "Adjátok át Neki ami szívetekből szól." K. Bálint Facebook falát ellepték a felháborodott hangú posztok, mióta kiderült, hogy köze van Vivien halálához.

M. Vivien március 5-én tűnt el a Népliget egyik szórakozóhelyéről hazafelé tartva. Az édesanyja a rendőrséghez fordult, plakátok lepték el a budapesti aluljárókat, azonban a lány nem került elő.

A nyomozók csütörtök este hallgatták ki a lány gyerekkori barátját, K. Bálintot, aki tagadta, hogy bármit tudna az ügyről, azonban az órákig tartó kihallgatás és a hazugságvizsgálat hatására bevallotta tettét. Március 10-én, öt nappal a lány eltűnése után vezette el a fiú a rendőröket a dabasi erdőbe, ahol elrejtette a holttestet.

A feltételezések szerint K. Bálint egy vadásztőrrel többször megszúrta a lányt, majd a testét egy közeli erdőben hagyta letakarva. Az áldozat táskáját és a gyilkos fegyvert egy patakba dobta.

A Népszabadság által megkérdezett kriminálpszichológus valószínűsíti, hogy borderline személyiségzavarban szenved az elkövető, vagyis egy hirtelen dühkitörésében ölhette meg a lányt. Vivient már többször vitte haza autóval a fiú, így a lánynak nem volt oka, hogy tartson tőle.

K. Bálintot pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. A fiú, aki a sajtót középső ujja felmutatásával üdvözölte, nem fellebbezett a döntés ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.