Illegális bevándorlás

Embercsempészeket ítélt el a Szombathelyi Törvényszék

Egy nemzetközi banda hét tagja 2013 decembere és 2014 májusa között összesen 150 migránst juttatott illegálisan Ausztriába és Horvátországba.

2016.03.08 17:03MTI
hirdetés

Embercsempészet bűntette miatt több év szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék másodfokon egy nemzetközi banda hét tagját, aki 2013 decembere és 2014 májusa között összesen 150 migránst juttatott illegálisan Ausztriába és Horvátországba - közölte a törvényszék szóvivője kedden.

Réczeg Katalin Kitti közölte: a törvényszék részben megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét, csökkentette a másodrendű és a negyedrendű vádlottra kiszabott szabadságvesztés időtartamát, a többiekét azonban helybenhagyta. Így a vádlottak 1 év 6 hónap és 4 év 6 hónap közötti fegyházat, illetve börtönt kaptak.

Az ítélet szerint a vádlottak nem bocsáthatók szabadlábra, a hetedrendű, szerb állampolgárságú vádlottat pedig öt évre ki is tiltották Magyarországról - fűzte hozzá.

A szóvivő kifejtette: a vádlottak bűnszervezetet alkotva, anyagi haszonszerzés szándékával, hosszabb időn át, folytatólagosan követték el a bűncselekményeket. Az úti okmányokkal nem rendelkező migránsokat külföldön, menekülttáborok környékén gyűjtötték össze, és anyagi ellenszolgáltatás fejében csempészték át őket a szerb-magyar zöldhatáron, majd a bűnözői csoport magyar tagjainak segítségével a magyar-horvát, illetve a magyar-osztrák határon is.

A bandát egy szerb állampolgár irányította, akinek a személyazonosságát a nyomozás során nem sikerült megállapítani, és nem sikerült elfogni azokat a szintén szerb elkövetőket sem, akik a migránsokat gyűjtötték a táboroknál - írta közleményében a szóvivő.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.