Bíróság

Megkezdődött az érdi kettős gyilkosság ügyének tárgyalása

A férfi 2014-ben Érden megölte élettársát és egy ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat.

2016.03.08 16:58MTI

Megkezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken kedden annak a férfinek a büntetőpere, aki a vád szerint 2014-ben Érden megölte élettársát és egy ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat - közölte a törvényszék szóvivője.

Gyimesi Kinga elmondta, hogy az első tárgyalási napon igazságügyi orvosszakértőket és a vádlottat hallgatták meg, a kettős gyilkossággal vádolt férfi tagadta bűnösségét.

A vádirat szerint a férfi nem dolgozott, élettársával együtt Budapesten, ismerősöknél élt. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt közösen költötték el. Mindketten napi rendszerességgel fogyasztották a "Zene" fantázianevű új pszichoaktív anyagot.

A sértett férfi szerény nyugdíjból élt az érdi Szilfa utcában. Az idős embert a vádlott és az élettársa is ismerte, sőt a nő egy ideig vele is lakott. Miután a nő visszaköltözött a vádlotthoz, rendre újra megkereste az idős embert, hogy pénzt szerezzen tőle. Így történt ez 2014 májusában is, amikor a nő újra bekopogott hozzá, és később, este a vádlott is utánament. A két férfi éjszakába nyúlóan veszekedett, ezután a fiatalabb egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel. Mindkét sértett eszméletét vesztette.

A vádlott - tette leplezésére - több ponton felgyújtotta a házat, majd ablakon keresztül elmenekült. A férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét, míg a nő a sérüléseibe halt bele.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két napon belül elfogta és őrizetbe vette a gyanúsítottat. A megyei főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene, és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A büntetőper a jövő héten, tanúk meghallgatásával folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.