Illegális bevándorlás

Embercsempészeket és illegális bevándorlókat fogtak el Hegyeshalomnál

Őrizetbe vett a rendőrség csütörtökön két iraki embercsempészt, akik kilenc illegális bevándorlót szállítottak Ausztria felé az M1-es autópályán.

2016.03.04 10:22MTI

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a hegyeshalmi határátlépési pont közelében egy szerb rendszámú autó vezetőjét és utasait igazoltatták a rendőrök. A négy marokkói és egy algériai utas nem rendelkezett a továbbutazáshoz szükséges dokumentumokkal, így őket előállították. Az autó iraki vezetőjét őrizetbe vették.

Nem sokkal később szintén a sztrádán ellenőriztek volna egy személyautót a rendőrök, azonban a sofőr, hogy ezt kikerülje, a járművel letért az autópályáról és visszafordult a főváros felé. A járőröknek sikerült megállítaniuk az autót, amelyben két afgán és két pakisztáni állampolgárt szállított egy iraki sofőr. Az autó utasai nem tudták igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A két iraki sofőr ellen embercsempészés miatt indult eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.