Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket

A porral nem oltott - előzetesbe helyezték a volt tűzoltót

A megalapozott gyanú szerint a fővárosban, az egyik kerületi tűzoltóságnál dolgozó tűzoltó hadnagy szolgálata közben és szabadidejében is kábítószert árult.

2016.02.25 17:31MTI

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett két gyanúsítottat, köztük egy volt tűzoltót, akikkel szemben a Központi Nyomozó Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomozást folytat.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a kényszerintézkedés elrendelését.

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden adott arról tájékoztatást, hogy elfogtak és kihallgattak három hivatásos tűzoltót és három civil társukat, akiket kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a fővárosban, az egyik kerületi tűzoltóságnál dolgozó tűzoltó hadnagy szolgálata közben és szabadidejében is kábítószert - marihuánát, különböző tablettákat és kokaint - árult. A tűzoltó a munkahelyén, annak közelében, emellett belvárosi szórakozóhelyeken, illetve saját lakhelyén adta át a kábítószert a fogyasztóknak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben a megalapozott gyanú szerint két másik hivatásos tűzoltó és három civil szintén kereskedett kábítószernek minősülő anyaggal.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda segítségével hétfőn több helyszínen házkutatást tartott, majd elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a három tűzoltót és a három civilt. A hadnagyot és egy civilt őrizetbe vettek; előbbi már nem tagja a tűzoltóságnak.

A két őrizetbe vett személyt helyezte most egy hónapra előzetes letartóztatásba a törvényszék, a másik négy gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa végzése szerint mindkét gyanúsított esetében fennáll a bűncselekmény megalapozott gyanúja, melyet a feljelentés, a titkos információgyűjtés és titkos adatszerzés, valamint a fedett nyomozók jelentései, figyelési adatai és az egyik gyanúsított beismerő vallomása támasztanak alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.