Állatkínzás

Számszeríjjal ölte meg szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr

Az állat tetemét zsákba tette, majd a Gellénháza felé vezető út mentén kidobta.

2016.02.22 20:28MTI
Zaol.hu

A Zalai Hírlap információja szerint a kutya többször átment a szomszédban lakó rendőr udvarára. A rendőr emiatt többször figyelmeztette az állat gazdáját, de nem történt változás. Múlt hét kedden ismét megjelent nála a kutya, ezért számszeríjjal lelőtte. Az állat tetemét zsákba tette, majd a Gellénháza felé vezető út mentén kidobta.

A házhoz érkező rendőrök kollégájuknál több gázriasztó fegyvert és légpuskát is találtak, azok tartása a számszeríjhoz hasonlóan nincs engedélyhez kötve. A férfi elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy a szomszéd kutyája elette a sajátja elől az ételét, illetve az idegen eb támadóan lépett fel, amikor ki akarta tessékelni az udvaráról.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: az orvos szakértő megállapítása szerint a kutya halálát a tüdejét ért lövés okozta. Az eset miatt állatkínzás ügyében indított nyomozást a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.