Bűnözés

Egyre több magyar fiatalt kényszerítenek szexrabszolgaságra

Jellemzően a három leghátrányosabb helyzetben lévő megyéből - Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyéből - rabolják vagy adják el emberkereskedők a 14 és 23 év közötti lányokat és fiúkat.

2016.02.20 08:39MTI

A Magyar Nemzet az Europol adataira hivatkozva azt írta: 2009 és 2013 között az európai emberkereskedők minden ötödik áldozata magyar volt.

Egy ökumenikus pedagógusműhelynek a témában tartott rendezvényén Németh Ágnes ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnmegelőzési osztályának vezetője beszélt a kiemelten veszélyeztetett fiatalokról. Ilyenek az intézetben neveltek, a diszfunkcionális családban élők, a mélyszegénységben, a roma kultúrkörben élők, a családi erőszaktól szenvedő gyermekek vagy az alkohol-, illetve drogfüggő szülők gyermekei

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.