Végzés

Jogerősen elítélték egy szentkirályi férfi kirablóit Szegeden

Az elsőrendű vádlott járt a későbbi sértett tanyáján, és tudta, hogy a férfi jelentős mennyiségű fémhulladékot tárol ott.

2016.02.20 02:30MTI

Jogerősen tizenegy év fegyházzal, tíz év fegyházzal, illetve hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön három vádlottat, akik 2013-ban életveszélyes sérüléseket okozva bántalmaztak és kiraboltak egy szentkirályi férfit.

A táblabíróság társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés, társtettesként, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett, okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek az első- és a másodrendű vádlottat, a harmadrendű vádlottat a rablás és az okirattal visszaélés mellett kiskorú veszélyeztetésében is elmarasztalta.

Az első- és a harmadrendű vádlott élettársak, a másodrendű vádlott az asszony távoli rokona. Az elsőrendű vádlott járt a későbbi sértett tanyáján, és tudta, hogy a férfi jelentős mennyiségű fémhulladékot tárol ott. 2013. december 23-án a vádlottak az asszony által nevelt gyermekkel elindultak a tanyára, hogy ellopják a fémhulladékot. Magukkal vittek egy 56 centiméter hosszú bozótvágó kést, és béreltek egy utánfutót.

Sötétedés után értek oda, és elkezdték pakolni a fémtárgyakat, gépalkatrészeket, de időközben hazaért a sértett. Az elsőrendű vádlott egy szögletes, keményfa karóval, a harmadrendű a bozótvágó késsel rátámadt a 60 éves férfira, ütötték-verték, és rugdosták. Az asszony és a kisgyermek a közelben állva figyelte a történteket.

A vádlottak pénzt is követeltek az áldozattól, aki 15 ezer forintot adott át, valamint az irattartóját, amelyben a személyes okmányai is voltak, ezeket másnap az egyik vádlott elégette. A tanya súlyosan sérült gazdáját a harmadrendű vádlott az épület mögé kísérte, miközben társa az utánfutóra pakolta a fémhulladékot. Indulás előtt kivágták a sértett motorjának gumijait.

Miután a támadók távoztak, a sértett megpróbált eljutni a közeli tanyára, de fájdalmai miatt nem sikerült neki, egy arra járó azonban segítséget hívott hozzá. A férfi életveszélyes sérülésekkel kórházba került, hat hét alatt gyógyult meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.