Otthon, édes otthon

Minden lakó visszatérhet a szerdán kiürített erzsébetvárosi lakóházba

Kiépítették a tartós aládúcolást, és a statikus megállapította, hogy nem életveszélyes az épület.

2016.02.18 20:29MTI

Minden lakó visszatérhet csütörtök este abba a budapesti, VII. kerületi, Damjanich utcai házba, amelyet szerdán kiürítettek - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.

Győrfi Gábor elmondta: kiépítették a tartós aládúcolást, és a statikus megállapította, hogy nem életveszélyes az épület.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az épület sarkánál kidőlt egy négy méter magas tartóoszlop, vélhetően a szomszédos területen végzett földmunkák miatt. Ezután ideiglenes, faszerkezetű dúcolással alátámasztották a hatvanlakásos lakóházat, amelyet a munkák idejére teljesen kiürítettek.

A lakók egy része szerdán késő este visszatérhetett otthonába, ám az omlás miatt közvetlenül érintett tizenhét lakásba akkor még nem mehettek vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.