Büntetés

Négy év fegyházra ítéltek egy bombarobbantással fenyegetőző férfit Jászberényben

A férfinak aznap egy másik büntetőügye lett volna, amelynek tárgyalása a bombariadó miatt elmaradt.

2016.02.12 15:40MTI

Négy év fegyházbüntetésre ítélt egy bombarobbantással fenyegetőző férfit pénteken a Jászberényi Járásbíróság - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-vel, hozzátéve: a döntés jogerős.

Balázsné Busku Terézia elmondta: a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt elítélt férfit mint többszörös visszaesőt kizárta a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből a járásbíróság. Utalt arra, hogy ez a cselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A szóvivő felidézte: a férfi február 9-én, kedd reggel telefonos bejelentésében azt állította, hogy a Jászberényi Járásbíróságon bomba fog robbanni. A rendőrség kiürítette a bíróság épületét, a környező üzleteket, de bombát nem talált.

A férfinak aznap egy másik büntetőügye lett volna, amelynek tárgyalása a bombariadó miatt elmaradt - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.