Demonstráció

Tüntetések miatt borul a közösségi közlekedés szombaton

Több demonstrációt is tartanak február 13-án a fővárosban.

2016.02.11 12:43MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön azt írta, hogy szombat délelőtt a 2-es villamos rövidített útvonalon jár: várhatóan délelőtt fél tíztől délután egyig csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos téri metrómegálló között közlekedik, a Jászai Mari teret és az Országház látogatóközpontját nem érinti. Mivel "a Kossuth Lajos tér sajátosságai miatt" nem lehet pótlóbuszt indítani, a BKK az utasok számára a 15-ös és 115-ös autóbusz igénybevételét javasolja.

Délelőtt vonulás miatt lezárhatják a Markó utcát, a Szemere utcát és a Szalay utcát. Ha ez megtörténik, akkor a 15-ös és a 115-ös busz mindkét irányban módosított útvonalon halad.

Szombat déltől délután hat óráig módosított útvonalon jár majd a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz a budai Várban, mert a Kapisztrán téren demonstrációkat tartanak, ezért a Nádor utcát és a Kapisztrán teret lezárják. A járatok a Dísz tér felé a Széll Kálmán tér-Ostrom utca-Bécsi kapu tér-Kard utca-Országház utca útvonalon közlekednek.

Délután egy és két óra között vonulásos demonstrációt tartanak a Széna tér-Ostrom utca-Bécsi kapu tér útvonalon. Az, hogy lesz-e hatósági lezárás, a résztvevők számától függ. Ha lesz, akkor a 16-os és a 16A jelzésű busz a Széll Kálmán téren a Várfok utca-Krisztina körút-Vérmező út-Várfok utca útvonalon fordul meg, ezért nem érinti a Széll Kálmán téri végállomását és a Mátray utcai megállót.

Ebben az időszakban a budai Vár felé tartó buszokra a 116-os busz Várfok utcai megállójában lehet felszállni. A 116-os busz a Dísz tér felé a Margit körút-Krisztina körút-Vérmező út-Várfok utca módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti a Széll Kálmán téri, valamint a Mátray utcai megállót - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.