Jogi eset

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy korrupt szegedi földhivatali ügyintézőt

A bíróság a 34 éves férfit öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

2016.02.10 11:04MTI

Jogerősen két év, a végrehajtásában öt évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy földhivatali ügyintézőt, aki ötvenezer forint ellenében jogosulatlanul adott ki adatokat az ingatlan-nyilvántartásból.

A bíróság a 34 éves férfit előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett - a korábbi három év helyett - öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

Döntésével a Szegedi Törvényszék súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság ítéletét. Bartos Éva tanácsvezető bíró ezt a korrupció súlyosságával és annak rossz társadalmi üzenetével indokolta.

A vádlott ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tett feljelentést megbízhatósági vizsgálatát követően. A férfi tavaly februárban ötvenezer forintot vett át a szolgálat munkatársától azért, hogy a hivatali kötelességét megszegve egy magánszemély tulajdonában lévő összes ingatlan valamennyi adatát a számítógépes ingatlan-nyilvántartási rendszerből lekérdezze, és kiadja. A rendőrök a NVSZ munkatársaival együttműködve a pénz átvétele és az adatok átadása után fogták el a vádlottat. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.