Sikkasztás

Csaknem százötven autóvásárlót csapott be egy bajai ügyintéző

A nő a gépkocsik átírására kapott pénzeket elsikkasztotta, majd - hogy ezt leplezze - meghamisította a postai feladóvevényeket.

2016.02.08 10:32MTI

Száznegyvenöt autóvásárlót vert át egy bajai ügyintéző két év alatt, a nő a gépkocsik átírására kapott pénzeket elsikkasztotta, majd - hogy ezt leplezze - meghamisította a postai feladóvevényeket. A Bajai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja az ügyintézőt.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 46 éves nő 2011 és 2013 között egyéni vállalkozóként járművek átíratásával, ügyintézésével foglalkozó irodát üzemeltetett Baján.

A járművek új tulajdonosaitól átvette az átíráshoz szükséges okiratokat, a vagyonszerzési illeték befizetésére szolgáló postai feladóvevényeket, ám az erre kapott pénzt nem fizette be, hanem nyomtató- és fénymásoló géppel a feladóvevényeket hamis postai bélyegzővel látta el.

Az ügyintéző az átíráshoz szükséges papírokat és a hamisított feladószelvényeket bevitte az okmányirodába, ahol az autókat átírták az új tulajdonosok nevére.

A vádlott az autótulajdonosok egy részének utólag megtérítette a hiányt, de 29-en még követelik káruk megtérítését, ugyanis a be nem fizetett illetéket az államnak meg kellett fizetniük.

Az ügyészség indokoltnak tartja, hogy a nőt eltiltsák foglalkozásától, és kötelezzék 2,5 millió forint vagyonelkobzásra. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.