Kendertenger

Az előzetesen becsültnél sokkal többet ér a Pest megyében lefoglalt vadkender

A korábban becsült százmillió forint helyett csaknem félmilliárd forintot is érhet a Pest megyei ültetvényeken pénteken lefoglalt 2200 tő indiai vadkender.

2016.02.06 14:15MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján szombat reggel arról írt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken négy férfit őrizetbe vett, miután több házkutatáson összesen mintegy 2200 tő, marihuána előállítására szolgáló indiai vadkendert foglaltak le.

A növények feketepiaci árát az előzetes becslés alapján százmillió forintban határozták meg, napközben azonban a rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új szakértői becslés alapján a lefoglalt növények értéke elérheti a 450 millió forintot is.

A rendőrség a honlapján beszámolt arról is, hogy kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a négy férfi ellen. Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak Pest megyében két helyszínen termesztették a növényt.

A rendőrség pénteken az ültetvényeken érte tetten, majd fogta el a gyanúsítottakat, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.